De fabriek

De fabriek

Daarmee is gezegd wat Imperial Collection bedoeld met het maken van zitmeubelen. Een in Nederland uitstervend beroep is dat van de traditionele meubelstoffeerder. Met gepaste trotst zegt men bij Imperial Collection dan, gelukkig hebben wij ze nog in huis, de ambachtelijke meubelstoffeerders, die het vak nog overgedragen van generatie op generatie, in ons atelier treft u ze aan, de senior en de junior.

In het verleden werd het vak alleen in de praktijk overgedragen, bij Imperial Collection volgt men intern de vakopleiding en extern de theoretische leerweg om uiteindelijk als gediplomeerd meubelstoffeerder uw meubelen met zorg en inzet te maken.

Onze meubelen, voor ieder model z’n eigen samenstelling; bestaan uit; Rompen van beukenhout, traditioneel gemonteerd. Handgestoken poten. Binnenvering, zigzagveren, singelbanden van jute of elastisch. Schuim van speciale kwaliteit, ieder model z’n eigen dikte, gewicht etc. brandwerend en minder milieu belastend.

Voorzien van afdekmaterialen ter bescherming van de stof. Binnenkussens, met dons en schuim, soms een mengsel van meerdere grondstoffen.

Kortom : Ambachtelijk handwerk, met eerlijke – natuurlijke materialen, kwalitatief, duurzaam en zo min mogelijk milieu belastend

img-fabriek1
img-fabriek2
img-fabriek3