De stoffenkamer

De stoffenkamer

Welke stofkeuze maakt u voor uw nieuwe meubel, een keuze waarbij men veelal niet over 1 nacht ijs gaat en met die kleine staaltjes uit die vele boeken, het spoor bijster raakt.

Hoe belangrijk een goede stofkeuze is, weet men bij Imperial Collection. U heeft dan ook de keuze uit honderden stoffen en zit uw stof er nog niet bij, dan kunnen we hem misschien wel voor u maken.

Nagenoeg alle stoffen hangen in onze stoffenkamer op 1,50 mtr. lengte om u een beter beeld te geven van uw stofkeuze. De stoffencollectie van Imperial Collection bestaat hoofdzakelijk uit natuurlijke materialen, zoals wol, linnen, katoen, jute, hennep.

De specialiteit van Imperial Collection zijn de handbedrukte stoffen, een typische engelse handvaardigheid, waarbij op een tientallen meters lange tafel een stof (basisdoek, veelal engels linnen) wordt gelegd.

Hierop wordt een mal gelegd, waar men vervolgens met een verflade overheen gaat. Iedere kleur wordt één voor één aangebracht, afhankelijk van het patroon kunnen er zo wel 12 kleuren worden aangebracht. Hierbij bepaalt de klant uit een selectie stoffen welk onderdoek er gebruikt wordt en met welke kleuren deze bedrukt wordt.Een zeer uniek doch arbeidsintensief product.

Bij het bepalen van een stofkeuze is zeker kennis van stoffen van groot belang, niet alle stoffen zijn geschikt om ook gestoffeerd te worden, als meubelstoffeerders hebben wij die kennis wel in huis. Naast meubelstoffen hebben wij ook een eigen leer collectie, de leder aneline volnerf, semi aneline en speciaal wildlife leder in heel veel kleuren leverbaar.

stof-img1
stof-img2
stof-img3